Reading (Κείμενα) – Keep your English up to date

Reading (Levels B1- B2, C1-C2)

Το keep your English up to date είναι μία σειρά από επίκαιρα άρθρα από τον Αγγλικό Τύπο τα οποία τα χρησιμοποιούμε στην τάξη για να έχουν οι μαθητές μας επαφή με τη Ζωντανή – Τρέχουσα χρήση της γλώσσας.  Κατάλληλο και για σπουδαστές που προετοιμάζονται για τα Αγγλικά ως ειδικό μάθημα στις Πανελλήνιες. Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους και.. try your hand at something authentic!!

10 Athletes kneel during the singing of the US national anthem (C1 level) Link to the main article  Link to the second article

09a Dangers of Loud Noise BLANK + 09b Dangers of Loud Noise KEY ( about 600 words – Level B1)

08a Collocations – Education VOCABULARY oriented – Collocations (about 900 words – Level C1)

07a Collocations – Glass Ceiling for Women VOCABULARY oriented – Collocations (about 900 words – Level C1)

06a EASTER Sacrifice BLANK + 06b EASTER Sacrifice KEY (about 1200 words – Level C2)

05a Quantum Computers BLANK + 05b 05b Quantum Computers KEY (about 650 words – Level B2)

04a Dangers of Intense Exercise BLANK + 04b Dangers of Intense Exercise KEY (about 800 words – Level B2)

03a Stress and Skin health BLANK + 03b Stress and Skin health KEY ( about 600 words – Level B1)

02a The fallacy of Green Policies BLANK + 02b The fallacy of Green Policies KEY (about 1000 words – Level C2)

01a SUMMLY the 18 million app BLANK + 01b SUMMLY the 18 million app KEY ( about 900 words – Level C1)

Reading (Levels A1 – A2)

Τα κείμενα που θα βρείτε κάνοντας κλικ στους παρακάτω τίτλους είναι βασισμένα σε θέματα που οι ίδιοι οι μαθητές μας επιλέγουν. Είναι μαθήματα Αγγλικών που στηρίζονται στην αρχή των integrated skills. Δηλαδή, υπάρχει ένα κείμενο στο οποίο γίνεται μία σύντομη λεξιλογική ανάλυση και ακολουθούν ερωτήσεις κατανόησης μετά από κάθε παράγραφο. Τέλος τα παιδιά έχουν κάθε φορά να γράψουν μια σύντομη παράγραφο πάνω στο θέμα ως homework. Το κάθε φύλλο εργασίας είναι προγραμματισμένο να ολοκληρώνεται σε μισή ή, το μέγιστο, μία διδακτική ώρα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται πρώτον, να ζωντανεύει το μάθημα μέσα από επίκαιρα θέματα και δεύτερον, να ασκούνται ταυτόχρονα Reading, Writing andSpeaking,όπως ακριβώς θα συνέβαινε σε ένα φυσικό ομιλητή σε ένα αγγλόφωνο σχολείο.

1-hannah-montana

2-kfc-not-real-chickens

3-obama-elected

4-obamas-inauguration

5-stonehenge

6-alcatraz

7-cyberman

8-loch-ness

9-michael-phelps

10-olympiakos-pao-aek

11. Michael Schumaher

12:swine-flu-lesson

13.Japan nuclear crisis Japan nuclear crisis with answers

3 replies »

  1. Congrats! Thank you very much. Keep up the good work!

  2. Στα κείμενά σας περιλαμβάνετε ένα κείμενο σχετικά με το KFC (Kentucky Fried Chicken) το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια από τα εκατοντάδες αλυσιδωτές επιστολές που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και οι οποίες περιέχουν μόνο χαζομάρες για τους ευκολόπιστους. Αναφέρει ότι τα κοτόπουλα της εταιρείας αυτής δεν είναι κοτόπουλα. Επειδή έχω δουλέψει στην εταιρεία αυτή, ξέρω ότι ίσως δεν υπάρχει εταιρεία στον κόσμο τόσο αφοσιωμένη στην ποιότητα των προϊόντων της. Διαβάστε την παρακάτω ιστοσελίδα και θα καταλάβετε. Προς το παρόν, άθελά σας ταϊζετε τους μικρούς μαθητές σας με αναλήθειες. Κατά τα άλλα, θέλω να σας ευχαριστήσω για την προθυμία σας να μοιράζεστε πληροφορίες και με άλλους. Είναι προς τιμήν σας.
    Άκης
    http://www.ccgm.org.au/index.php?g=articles&a=0016

  3. τα βρίκα πολύ καλά για τα παιδία μου, και σε λίγες μέρες είχαν ήδη μάθει να γράφουν πολύ καλές εκθέσεις στα Αγγλικά χωρίς την βοηθεια μου! Τα παιδία μου πάνε τρίτη δημοτίκου! Είναι φοβερό αυτό το σάιτ! Σας βεβαιώ εγώ η ίδια οτι είναι πολύ εύκολα αν βέβαια το παιδί σας καθίσει και διαβάσει.Εγώ σας το λέω.Τι; Νομίχατε οτι θα μου άρεσε να κάθομαι και να γράφω αν δεν ήταν καλό; Θέλω όλα τα παιδιά να μαθένουν και αυτο εμένα μου δίνει χαρά! Λοιπόν να ξέρετε οτι σας το σινιστώ! Με πολύ εύκολο τρόπο θα μπορέσει το παιδί σας να μάθει να γράφει εκθέσεις! Τα δικά μου τα παιδιά δεν ήξεραν ούτε στα Ελληνικά να γράφουν εκθέσεις αλλά ξέρουν στα Αγγλικά!Φοβερό;;;;;

Leave a Reply