Ανακοινώσεις Γραμματείας

Έναρξη Μαθημάτων Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

η σχολική μας χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Καθώς βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή στην εξέλιξη της πανδημίας πήραμε την απόφαση ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες θα γίνουν τα μαθήματα μόνο διαδικτυακά. Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα επανεξετάσουμε αυτή την απόφαση ελπίζοντας ότι μία βελτίωση στις συνθήκες θα επιτρέψει, σε όσους το επιθυμούν, να επιστρέψουν στην τάξη με φυσική παρουσία.

Από φέτος έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε τα μαθήματά μας ταυτόχρονα διαδικτυακά και με φυσική παρουσία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε να συνεχίσετε τα μαθήματά σας διαδικτυακά όλη τη χρονιά.

*

Τα διαδικτυακά μαθήματα πέρυσι είχαν μεγάλη επιτυχία. Δε χάθηκε ούτε μία διδακτική ώρα και ολοκληρώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα όπως είχαμε προγραμματίσει. Φέτος έχουμε αναβαθμίσει περαιτέρω τον τεχνολογικό μας εξοπλισμό αναπτύσσοντας δική μας εκπαιδευτική πλατφόρμα (CCL):

  • Ο καθηγητής παρουσιάζει το μάθημα μέσω του υπολογιστή του και οι μαθητές παρακολουθούν είτε στο διαδραστικό πίνακα -εάν βρίσκονται στην τάξη- είτε στην οθόνη τους – εάν βρίσκονται στο γραφείο τους.
  • Στον υπολογιστή του ο καθηγητής χρησιμοποιεί εξειδικευμένο λογισμικό για να μοιράζεται αρχεία και να μπορεί να επικοινωνεί εξατομικευμένα με κάθε μαθητή (π.χ. μπορούμε να παρακολουθούμε ταυτόχρονα όλους τους μαθητές τη στιγμή που γράφουν έκθεση, να κάνουμε διορθώσεις και να δίνουμε κατευθύνσεις)
  • Όλα τα βιβλία των ασκήσεων (workbook και grammar book) τα έχουν οι μαθητές μας και σε ηλεκτρονική μορφή (e-books). Αυτό σημαίνει ότι κάνουν το homework διαδικτυακά, διορθώνεται άμεσα και ενημερώνεται ο καθηγητής για την επίδοσή τους.
  • Η αυτόματη διόρθωση του homework ελευθερώνει χρόνο για περισσότερη εξάσκηση και εμπέδωση στη διάρκεια του μαθήματος.
  • Στο CCL διαθέτουμε πρωτότυπες ασκήσεις, γραπτές δοκιμασίες με αυστηρά χρονικά όρια και επαναληπτικές σημειώσεις

Τα νέα ψηφιακά εργαλεία έχουν προσφέρει ουσιαστική αναβάθμιση στο διδακτικό μας έργο και αποτελούν την ‘προίκα’ που αφήνει μόνιμα πίσω της αυτή η μεγάλη δοκιμασία που όλοι περνάμε.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά.

Η διεύθυνση & οι καθηγητές